top of page

Acerca de

IMG_4623.jpg

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyi idővel érdemes a fotózás előtt bejelentkezni? 

A fotózás előtt minimum 2 héttel érdemes időpontot egyeztetni. A karácsonyi szezont megelőzően már jóval előtte érdemes lefoglalni, mert ilyenkor a gyorsaság számít. A karácsonyi szezon a 2022-es évre vonatkozóan október 15- december 15 között tart..

Hol tudok időpontot egyeztetni a fotózásra? 

Időpontfoglalásra a weboldalon keresztül, telefonon, e-mailben valamint valamelyik közösségi oldalon van lehetőség. 

Milyen fotózási lehetőségek közül tudok választani?

Van lehetőség szabadtéren, valamint professzionális stúdióban is a képek készítésére. Szabadtér esetén ha igazán hangulatos képeket szeretnénk alkotni, akkor érdemes a kora reggeli órákban, még a napfelkelte közelében, valamint napnyugtakorra időzíteni az időpontokat, ekkor a legcsodálatosabbak a fények. 
Műtermi fotózás esetén egy közel 60 nm épületben várlak Téged, ahol a megtalálható kellékeket szabadon lehet használni a fotózások ideje alatt, valamint mindig az évszaknak megfelelően berendezett 3 enteriőrben. Ez mellett van lehetőség fehér, fekete és szürke hátterek előtt is képet készíteni. A gyerekek születésnapi fotózásához egy külön sarok van kialakítva a már feltűntetett korábbiakon felül. 

Milyen ruhát vegyek fel? 

A fotózásra én azt szoktam javasolni, ami mindenki ruhatárában megtalálható és talán az egyik legegyszerűbb kombináció, az a kék farmer, fehér pólóval. Erre bátran merem mondani, hogy minden környezetben jól mutat. Ha esetleg egy kicsit szeretnél ettől elrugaszkodni, minden további nélkül bátran tedd meg. Családi fotózás esetén célszerű lehet, ha mindenki egységesen öltözik fel, ad a fotóknak egy kellemes benyomást. A nagy feliratos ruhadarabokat-ha csak nem ezek hangsúlyozása lenne a cél- mindenképpen elkerülném a jobb hatás érdekében. 

Sminkes és fodrász szolgáltatást vegyek igénybe? 

Nem kötelező, de ajánlom. Azt gondolom, hogy az emberek nagy része amikor meghallja azt a szót, hogy "sminkes",az erős, kontúros, karakteres munkákra gondolnak, amik ugyan nagyon szépek és mutatósak a fotókon, de könnyen előfordulhat, hogy a modellnek a személyiségéhez nem passzol. Így ennek elkerülése végett a csapatunkhoz tartozó kolléganővel Te magad tudod leegyeztetni a konkrét elképzelésedet hogyha van, legyen extrém vagy egyszerű nappali elképzelés. Ez az alkalom rólad szól, és szeretnénk ha a lehető legkomfortosabban éreznéd magad a nap folyamán. 
Fodrász szolgáltatást is van lehetőség igénybe venni, itt akkor lehet érdemes elgondolkozni a lehetőségen, ha valami szép kontyot, esetleg fürtöket szeretnél. 

Mikor kapom meg a képeket? 

Ez sok tényezőtől függ. Alaphelyzetben ha egy műtermi/szabadtéri fotózást nézünk egy tavaszi, nyári időszakban, akkor maximum 5 munkanapon belül megkapjátok a képeket. Egy karácsonyi szezont nézve maximum 14. munkanap. Természetesen a célom az, hogy minél hamarabb megkapjátok a kész fotókat. Ha nagyon express van szükség a fotókra, akkor megbeszélés alapján-felár ellenében!- van rá lehetőség. 

Mikor kapom meg a képeket? 

Ez sok tényezőtől függ. Alaphelyzetben ha egy műtermi/szabadtéri fotózást nézünk egy tavaszi, nyári időszakban, akkor maximum 5 munkanapon belül megkapjátok a képeket. Egy karácsonyi szezont nézve maximum 14. munkanap. Természetesen a célom az, hogy minél hamarabb megkapjátok a kész fotókat. Ha nagyon express van szükség a fotókra, akkor megbeszélés alapján-felár ellenében!- van rá lehetőség. 

Van lehetőség csomagon felüli képek vásárlására? 

Igen, van. A választott csomagon felül van lehetőség további képek vásárlására, mely 1.500 Ft/db áron érhető el. Itt amennyiben 10 darab felett szeretnél plusz képeket vásárolni, akkor tudok belőle kedvezményt biztosítani. 

Mikor és hogyan kell fizetni? 

A fizetés készpénzben és előre utalással történhet. A karácsonyi szezonban a sűrű menetrend miatt az idei évtől 20% előleget ki kell fizetni az időpontfoglaláshoz, hogy az érvényesüljön. Természetesen minden helyzetben állítok ki erről számlát, a fennmaradó összeget pedig a fotózást követően kell helyszínen kiegyenlíteni a fennmaradó részt.  Akár egy összegben is rendezheted a választott csomag díját, ahogy Neked kényelmesebb. 

Milyen formában kapom meg a képeket? 

A fotókat minden helyzetben elektronikus úton, digitális formában adom át, nagyfelbontású képek formájában. Ezeket a képeket egy linken keresztül fogom elküldeni Neked e-mailben, ahol 3 hónapig lesznek feltöltve, ezután törlésre kerülnek, így kérlek gondoskodj ezek letöltéséről a megadott határidőn belül. Igény esetén az elérhetőségi idő egyeztethető! (Szeretnéd ha 6 hónapig lenne elérhető) 

 

Vannak olyan csomagok, ahol egyedileg készített névre szóló pendriveon is átadom a képeket, de ez nem minden csomaghoz és árajánlathoz érvényes, csak ahol ez külön fel van tüntetve. Igény esetén szívesen átmásolom Nektek egy általatok hozott adathordozóra a képeket.  Papír alapú képeket, csak és kizárólag azoknál a csomagoknál kaptok kézhez, ahol ez fel van tüntetve. 

A fotózáson készült összes képet megkapom? (nyers fotók) 

Nem, csak a csomaghoz tartozó képmennyiséget kapjátok meg, utómunkázva. Nyers fotókat semmilyen formában nem áll módomban átadni, felár ellenében sem. Kérlek ezt tartsd tiszteletben. Vannak olyan fotósok, akinél van erre lehetőség, de az nem én vagyok. Én sem kérem el egy manikűr után a levágott köröm darabokat....:)

Hogyan zajlik a képek kiválasztása?

A fotózást követően helyszínen van lehetőség kiválasztani a képeket, amelyeket szeretnétek hogy utómunkázásra kerüljenek. Azt az opciót, -amely korábban volt-, hogy a képeket logózva átküldöm válogatás céljára kivezetésre került, nincs rá többet lehetőség, így kérlek ennek tudatában foglalj időpontot. Sok vissszaélés történt ezekben a helyzetekben, ezt pedig nem szeretem, így megszüntetem ezt a lehetőséget!  Hidd el, ha tehetném, az összes jól sikerült fotót átadnám, de nekem ez a megélhetésemről is szól, mivel egy vállalkozást is fent kell tartanom és a stúdióval járó költségeket is finanszírozni kell, a géppark fejlesztéséről nem beszélve.. Amennyiben ezzel nem értesz egyet, semmi baj, köszönöm hogy meglátogattad az oldalamat, de nem én vagyok a Te szolgáltatód.  Ellenben ha ezt tudomásul veszed, akkor boldog vagyok és szeretettel várlak egy jó hangulatú fotózásra, ahol minden alkalommal készülök egy kis aprósággal azoknak az ügyfeleknek, akik a műterembe látogatnak el hozzám. 

Van lehetőség ajándékutalványt vásárolni?

Igen, van. Ha esetleg egy családtagodat, barátnődet, szerettedet szeretnéd meglepni és egy igazi élményt, emléket adni számára, akkor a legjobb választás lehet azt gondolom. Az a kétely, hogy ő nem fotogén és róla nem készülnek jó képek soha, ez egy tévhit. Bízzátok ezt egy szakemberre, aki mindenkiből igyekszik a legjobb énjét a kamera elé csalni, ezzel egy kis önbizalmat adva az ügyfélnek. Utalványokat tekintve különböző értékekben lehet vásárolni ezeket, keress bátran ez ügyben.

Minden esetben felhasználod a képeimet referenciaként? 

Természetesen nem. A képeket abban a helyzetben használom fel weboldalamon, valamint a közösségi oldalaimon, amennyiben arra szóbeli vagy írásbeli engedélyt kaptam tőled. A személyiségi jogokat tiszteletben tartom.  

További kérdésed van, amelyre nem találtad meg a választ? Írj nekünk és mi szívesen válaszolunk.

Bármilyen kérdésed van, amelyre a fentiek között nem kaptál választ, írj nekünk nyugodtan, és mi 24 órán belül válaszolunk! 

  • Facebook
  • Instagram
Türelmedet ezúton is köszönjük. 
bottom of page